Me

Welkom…..
Hallo beautyliefhebbers van Nederland, welkom op HollandaBeauty, de weblog die in 2012 is gestart. Graag stel ik me voor zodat jullie mij de persoonlijke aanstichter van dit blog een beetje leren kennen. Mijn naam is Marieke en ik ben 27 jaar oud, woon in het prachtige Hanzestadje Kampen (Overijssel). Na het afronden van mijn Hbo opleiding Officemanagement werk ik nu al enkele jaren met veel plezier als Managementassistente bij de overheid.

Al weer één……
Ohhww niet weer een beautyblog, nou net als van chocolade kan de echte beautyfanaat er uiteraard geen genoeg van krijgen. Ik ga nastreven dat mijn blog geen copycat gaat worden van de bestaande (super leuke en leerzame beautyblogs) dus ik hoop met mijn eigen sausje over het blog een Marieke beautyblog te maken. Wat is dan typisch voor Marieke?!?. Mijn passie is uiteraard Beauty in de breedste zin van de woord maar mijn tweede liefde is reizen. Gelukkig heb ik het voorrecht dat ik als bijbaantje in de schoolvakanties als Reisbegeleider in Azië werk. Onwijs leuk en interessant. Verder ben ik gek op interieur, styling en het volgen van lifestyle en de showbizz.

Wat tref je aan op mijn blog….
Het lijkt me super leuk om de wereldwijde trends en schoonheidsidealen die op elk continent weer anders zijn met jullie te delen. Super leuk om dit dus niet alleen uit magazines en van internet te halen maar ook met eigen ogen te mogen aanschouwen en jullie hierover te informeren. Geweldig om de trends uit de beautymekka’s Milaan, Parijs, New York etc te volgen maar hier weten we natuurlijk al veel van (en dat moet ook blijven doorgaan hoor!!) wellicht ook reuze vernieuwend om te zien en te horen hoe in Vietnam de meiden fashionable op de scooter zitten, hoe sterk de parfum in het Midden Oosten is en hoe in Hong Kong van alles wordt gedaan om een Westerse oogopslag te krijgen. Ik hoop tijdens mijn uitstapjes ook trends te spotten en beautyproducten uit andere landen mee te nemen om te reviewen. Uiteraard komt 80% van de vulling van mijn blog uit Holland met lekker Nederlandse producten zodat je hopelijk het e.e.a herkent en zelf thuis kan toepassen.

Tussen wal en schip of toch niet…
Ik ben natuurlijk (helaas haha) geen 16 meer en zit qua leeftijd tussen twee doelgroepen in en dat vind ik reuze leuk en super boeiend. Leuk om interieurs, beautytips, creativiteit vanuit alle invalshoeken te geven. Make up voor de eerste kraaienpootjes, interieurtips voor je eigen eerste (studenten)huisje, budgettips voor mooie make up van je weekend geld, reistips en goede restaurantjes etc.

Mijn motto; Don’t Dream your life, Live your Dreams!!!

Groetjes Marieke


About me


EtenKip Siam, alles uit de wok en ik ben gek op een heerlijk broodje tonijnsalade
DrankjeCola Light, Groene Thee of Prosecco
Make UpMascara het beautyproduct waar mijn gezicht het snelst mee wordt opgepimpt
LandHome Sweet Home Holland met een knipoog naar ’t buitenland vandaar ook Hollanda
InterieurRiviera Masion Style gecombineerd met eigen swing
LezenTe ongeduldig voor boeken gek op tijdschriften (Glamour, Flair, Beau Monde etc.)
InternetsiteFacebook, Nu.nl en Beautyblogs
BelangrijkEen kleine club dierbare vrienden en familie om je heen te hebben en te koesteren
UitjeEten in Restaurant, leuke “to do”dingen (Vespa rijden, waterfietsen, terrasje, leuke stadjes, reizen…)
DilemmaMijn eeuwige strijd met de kilo’s
TikShowbizz verslaafd