dinsdag 24 januari 2012

DIY: Yoghurt Kiwi Masker
Een masker met Kiwi en Green tea ingrediënten is uitstekend voor elk huidtype, het zorgt voor een zachte (yoghurt), anti oxiderende (kiwi), stralende (rijstbloem) huid. Kijk and that's what I Need.


Rijstbloem heeft een reinigend en licht exfolierend effect. Het maakt de huid zacht, egaal en glad en laat het stralen van gezondheid. Het is erg geschikt voor een huid die last heeft van acne, want het maakt de poriën goed schoon, heelt ontstekingen, zorgt dat littekens sneller vervagen en reguleert de talg afscheiding, zonder het uit te drogen.
Yoghurt bevat alpha-hydroxy-acids die de laag tussen je dode huidcellen als ware oplossen en zodoende je huid exfolieren. Hierdoor wordt je huid superbabysoft!
Kiwi: Kiwi’s bevatten grote hoeveelheden (wateroplosbaar) vitamine C, nodig bij de collageenproductie. En collageen is weer belangrijk voor onze huid, het houdt het soepel, stevig en elastisch. Vitamine C speelt ook een belangrijke rol in de ‘reparatie’ van de huid. Het versnelt het herstel van ontstekingen en kleine wondjes en voorkomt dat de huid ruw en droog wordt. Naast vitamine C bevat een kiwi een flinke dosis vitamine E, een anti-oxidant. Anti-oxidanten geven je immuunsysteem een flinke boost, zodat wondjes en ontstekingen sneller zullen genezen. Ze gaan de effecten van huidveroudering tegen (zoals slechte celvernieuwing en een langzame collageen- en elastineproduktie) door tegen de vrije radicalen te ‘vechten’. Zowel een rijpere als een acnéhuid heeft baat bij anti-oxidanten
Jasmijn: Zorgt voor een ontspannende werking en brengt de huid tot rust.
Bloesem: Zorgt voor een heerlijke geur


Hoe maak je het masker (kun je makkelijk 2 maskers uit halen):
  1. Doe 3 scheppen Yoghurt in een bakje (AH Griekse Yoghurt lekker stevig 1,29 euro)
  2. Voeg 2 scheppen Babix Papje toe (AH 1,35 euro)
  3. Pers een overrijpe Kiwi uit (0,25 cent per stuk, tip koop op de markt)
  4. Doe er één schep Pickwick leaftea Gentle Green bij 2,59 euro)
Opbrengen:
Laat het masker ongeveer een kwartier op je huid zitten en haal het masker met lauwwarm water rustig van je huid.

Resultaat: Naar een kwartier wordt het masker iets harder en je voelt dat de ingrediënten lekker inwerken dit komt omdat het papjes (bambix) hard wordt en in de huid trekt. De huid voelt echt super zacht en heerlijk clean. Een echte Aanrader!!!

Maak jij zelf ook wel eens maskertjes?

Laat me weten

Adios Marieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten