maandag 6 februari 2012

How to: Big Hair

Een blijvende beautytrend: volumineus haar. Voor meiden met fijn en futloos haar is het moeilijk om dit soort kapsels te creëren, hierbij enkele tips om zelf (langdurig) big hair te maken. Okay het bovenstaande plaatje slaat misschien iets door haha maar een look als Cheryl Cole (onderstaand) wil iedereen wel hebben. Mooi Big verzorgend glansend haar.
© reuters


Was je kapsel met speciale shampoos en conditoners om meer volume te creëren. Deze producten zijn niet een of ander marketingtrucje, ze zijn echt lichter van structuur dus wanneer je je haar droogt, zal het gewicht van de conditioner je lokken niet plat maken. (Bijvoorbeeld  Chi shampoo 15,95 euro)
Na het wassen, ga je door je haar met een fijne kam, gebruik geen borstel want hierdoor krijg je kroezelig haar. Kam je lokken naar voren en laat ze drogen in een handdoek die je op je hoofd vastmaakt.


Vervolgens breng je een 'volumizing spray' aan, deze verstuif je over je kapsel, wat snel en makkelijk werkt. Ook mousses zijn efficiënt, zorg er wel voor dat je deze producten niet combineert. Breng ook niet te veel aan, want dit heeft net het omgekeerde effect. Concentreer je vooral op de wortels.


Kam je haar opnieuw naar voor en föhn het gedurende 30 seconden.

Dan neem je een haardroger waar een ronde borstel die kan ronddraaien op bevestigd zit. Je hebt dit soort modellen van onder meer Babyliss. Hiermee bewerk je verschillende secties van de wortels naar de puntjes.


Tenslotte de tip wat haarserum onderaan te brengen, om zo gespleten uiteinden en een statisch kapsel te voorkomen. Bijvoorbeeld de serum van de Action. Ik vind deze echt super fijn kost minder dan 3 euro echt een koopje zeker in verhouding tot de andere serums.
De laatste stap werk het af met (tover)poeder. Maak een scheiding op je hoofd en klop een hele kleine hoeveelheid bij de haar inzet. Believe dit is echt de meest belangrijkste stap van Big Hair. Want bij de aanzet moet het volume komen doe dan ook vooral alleen de serum in de punten en de poeder bij de aanzet. Fijne poeder is onderstaande van Oasis.  

 

Als je dit stappenplan volgt, heb je gegarandeerd een hele dag volume, dat zelfs de volgende dag nog blijft zitten.

Kun je wat met deze tips en wat zijn jouw haarverzorgings rituelen?

Laat me weten

Adios Marieke

2 opmerkingen:

  1. Wat een goede tips. Ik gebruik sinds kort een DIY zoutspray, werkt ook erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel, ja zoutspray werkt ook goed super leuk dat je het zelf hebt gemaakt. Alleen heb ik van me zelf dik en stug haar en dan is zoutspray net te veel van het goede.

    BeantwoordenVerwijderen