Home

zondag 15 april 2012

Beautytrip Curacao











Enkele Beautybloggers hebben het voorrecht om in Mei een leuke beautytrip te maken naar het O zo mooie Curacao. Helaas mag ik niet mee:)))) haha maar gelukkig ben ik er al wel eens geweest (al veel te lang geleden in 2007) maar toch. Om weer even in de sfeer te komen dit artikel, kijk je mee?













Eten / drinken 

Met een mengeling van meer dan 50 culturen zijn de gerechten op Curaçao net zo gevarieerd als de inwoners. Je kunt genieten van Nederlandse, Spaanse, Creoolse en Indonesische gerechten en een diverse keuze aan smaken. Verse vis, maïs, bananen, bruine bonen vormen de belangrijkste ingrediënten in de Curaçaose gerechten. Stoofschotels of stoba’s van kip, rund- en geitenvlees zijn zeer geliefd bij locals. Tip: Proef de stoba van leguaan, een stoofschotel gemaakt van reptielenvlees dat volgens de legende vergeleken wordt met een pijl van Cupido.
Op Curaçao zijn vele internationale restaurants met veel verschillende soort keukens. Curaçaoënaars gaan graag goed gekleed, vooral als ze uit eten gaan. Slippers of korte shorts zijn dus ongewenst. Je kunt ook dineren aan het strand, met uitzicht over de zee. Er zijn veel plekken waar je al voor ongeveer 5 euro een hoofdgerecht hebt. Dit komt omdat het eiland rekening houdt met studenten. Typische gerechten uit Curaçao zijn onder andere: Keshi Yená (Gevulde Kaas), Sòpi di Banana (Soep van bakbanaan) en Kokada. Een aantal goede, maar goedkope restaurants:
  • De Tropen (Curaçao)
  • Wilhelminacafé (Curaçao)
  • Good Fellas (Curaçao)
  • Mambo (Curaçao)
  • De kleine wereld (Curaçao)
  • Zanzibar (Curaçao)
Me @ Curacao

in & onder water
Plan een boottrip naar het onbewoonde eilandje Klein Curaçao waar je ook geweldig kunt duiken.H aaien, roggen en schildpadden zwemmen in het Sea Aquarium. En: je kunt er met dolfijnen zwemmen. Ook leuk niet alleen zwemmen maar een voucher om ze te aaien (het bekende kusje voor de foto) en uitleg. Stukken goedkoper en wel quality time met de dolfijnen dat heb ik toen gedaan.Voor relaxed zonnen en zen zonnen ga je naar de natuurstranden van Banda Abou echter op Mambo beach is de plek voor hip en jeugdig (beautyblog) feestend publiek.

















cultuur & natuur
Fruit, groente en vis liggen prachtig uitgestald op de drijvende markt Mercado Flotante in Willemstad.
Vanuit Landhuis Jan Kok kijk je uit op kolonies flamingo’s en zeearenden. Een historische plek midden in de natuur.

















shoppen
 

De meeste winkels op Curacao vind je in de hoofdstad Willemstad Zoals de Bikini shop en het winkelcentrum Renaissance Curacao. Maar er zijn meer plaatsen om te shoppen!

Winkelen in winkelcentrum Bloempot, ZuikertuintjeWinkelcentrum Bloempot beschikt over een groot en gevarieerd winkelbestand. Je vindt in winkelcentrum Bloempot onder meer kledingwinkels, juweliers, schoenenwinkels, kunstateliers en kappers. Op het terras van de Delifrance kun je heerlijke broodjes bestellen.
Winkelcentrum Promenade, Schottegatweg
In winkelcentrum Promenade zijn een groot aantal moderne en aantrekkelijke winkels gevestigd. Je treft hier een breed aanbod aan internationale merken. Als je moe bent van al dat shoppen, kan je bij Craving Sushi lekkere sushi eten of relaxen met een verse fruit shake op een terrasje.
Zuikertuin Food en Shopping Mall
Zuikertuin Food en Shopping Mall is in 2007 omgetoverd tot een modern winkelcentrum. Aanvankelijk was het een winkelcentrum met uitsluitend voedingswaren, tegenwoordig treft je er ook boutiques van Lacoste en Tommy Hilfiger, maar ook de Bruna en DA drogist zijn er vertegenwoordigd

Curacao is vrolijk, fel en kleurrijk vandaar dat veel merken al een Curacao lijn hebben uitgebracht, zoals Sleek en Herome.



Ben jij wel eens op Curacao geweest?

Laat me weten follow me on Bloglovin or Twitter
Adios Marieke

4 opmerkingen:

  1. Nee, nog nooit maar het lijkt me héél erg gaaf! Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yeey! Ben er nog nooit geweest maar het lijkt me prachtig! Zou er graag eens heen willen! :)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hopi Nechi, Marieke! Als er iets is dat ik moeilijk kan afslaan is het wel dineren aan het stand Voorlopig is dat voor mij dineren aan de Noordzee maar het neemt niet weg dat je nog altijd mag dromen! Dus hopelijk binnenkort aan een azuurblauwe zee.

    BeantwoordenVerwijderen