vrijdag 27 april 2012

Kassa Reinigingsdoekjes test


Afgelopen zaterdag zat ik voor de buis toen ik hoorde dat Kassa een test ging doen met Reiningsdoekjes voilá daar zat de blogster op het puntje van haar stoel.

Misschien hebben jullie het gezien misschien ook niet dus daarom wil ik graag alle resultaten met jullie delen vooral de opmerkingen van de Dermatoloog  Dokter Rustemeyer van het VUmc vond ik handig hij gaf aan over de “reiningingsdoekjes”.

De bron van dit artikel is de VARA Kassa.

Dermatoloog
"Dit soort reinigingsdoekjes zijn erg praktisch, omdat het kant-en-klaar in een pakje zit. Om de vochtige doekjes goed te kunnen bewaren moeten er ook extra ingrediënten in, zoals conserveringsmiddelen en vochtbinders. Die kunnen, net als geurstoffen, de huid irriteren." Van alle extra ingrediënten als witte thee, kamille en druivenwater is Rustemeyer niet onder de indruk. "Deze stoffen voegen weinig toe. Het gaat vaak maar om beperkte hoeveelheid en de effectieve werking is nihil. Producenten stoppen deze bestanddelen er vooral in om zich te onderscheiden van de concurrentie."

Check de video hier
Test: reinigingsdoekjesKassa heeft reinigingsdoekjes getest samen met de cast van Saturday Night Fever hebben ze gekeken welke doekjes je het best kan kopen. Hoe heeft de cast het gebruik van de diverse merken ervaren? De uitslag zie je onderstaand gewonnen “Garnier” terleurstellend gescoord “het Kruidvat”.
Lees en kijk je mee?

Waarom?Als je snel je gezicht wil schoonmaken zijn reinigingsdoekjes een uitkomst. De doekjes waarmee je ook make-up kunt verwijderen zitten kant-en-klaar voor gebruik in een pakje. Een tocht langs de supermarkten en drogisterijen levert op dat er vele merken te koop zijn. Hoogste tijd dat Kassa reinigingsdoekjes onder de loep nam.

In alle geurenKassa neemt twaalf verschillende doekjes mee in de test. Alle twaalf zijn verkrijgbaar bij de supermarkt of drogist en geschikt voor de normale tot gemengde huid of alle huidtypen. De doekjes onderscheiden zich door de toevoeging van een speciaal ingrediënt. Zo komen we lotusextract, korenbloem, witte thee-extract, aloë vera, katoenextract, kamille en druivenwater tegen. Daarnaast zitten in de doekjes ook verschillende vitamines.Sorry de nummer bleven maar verspringen maar ik denk dat mijn slimme volgsters er wel uit komen haha
Uitslag


MerkTypeTe koop bijZe betaalden voor 25 doekjesCijferOpmerkingen
1.GarnierEssentials verfrissende reinigingsdoekjes met vitaminenAlgemeen verkrijgbaar€3,997,8De doekjes maken goed schoon en geven een prettig gevoel aan de huid. Dit komt door de lekkere geur van het doekje.
2.DAVerfrissende reinigingsdoekjesDA€2,397,7Een lekker, fris doekje dat een zachte huid geeft na gebruik.
3.DoveReinigingsdoekjesAlgemeen verkrijbaar€4,6117,7De lekker ruikende doekjes hebben een goed reinigingsgehalte. Een aantal testers geeft aan dat de doekjes een beetje plakkerig voelen.
4.RoCReinigingsdoekjes met meervoudige werkingAlgemeen verkrijbaar€8,957,5De doekjes zijn goed vochtig en geven de huid een fris en schoon gevoel.
5.Demak'UpKatoen ZachtAlgemeen verkrijbaar€3,506,6Verschillende testers hebben last van hun huid na gebruik. De geur en het schoonmaken zijn ok.
6.NiveaVerfrissende reinigingsdoekjesAlgemeen verkrijbaar€3,186,5Niet alle testers vinden het doekje lekker aanvoelen. Maakt redelijk goed schoon.
7.Albert HeijnGezichtsreinigingsdoekjesAlbert Heijn€1,796,4Een aantal testers klaagt over droge en trekkerige huid. Ook over de geur is niet iedereen enthousiast.
8.HEMACleansing face wipesHEMA€2,756,3Veel klagers hebben last van droge en pikkerige huid. Niet iedereen vindt de scrubfunctie fijn.
9.OlazEssentials vochtige reinigingsdoekjesAlgemeen verkrijgbaar€4,9926,2De testers zijn niet te spreken over de geur, beetje te nattig doekje.
10.Dr. Organic100% Organic Wet Wipes Aloe VeraDe Tuinen€4,9936,0Het doekje ruikt niet lekker volgens de testers. Maakt ook niet goed schoon.
11.Onyx Dermo labsOog & Make-up reinigingsdoekjesAction€0,595,6Geen lekkere geur, een aantal testers vindt het wat dunne doekje te droog. Huid voelt droog en trekkerig.
12.KruidvatGezichtsreinigingsdoekjesKruidvat€2,175,4
Verschillende testers kregen last van een onzuivere huid na gebruik van deze doekjes. Ook de geur scoort niet goed.
1) In de verpakking zitten 20 doekjes en daarvoor betaalden ze €3,69. Omdat de meeste geteste producten verpakt zijn per 25 doekjes, hebben ze dit omgerekend.
2) In de verpakking zitten 20 doekjes en daarvoor betaalden ze €3,99.
3) In de verpakking zitten 20 doekjes en daarvoor betaalden ze €3,99.

Vind jij het ook altijd zo leuk als ze een grote testgroep beautyproducten laten testen?

Laat me weten

Adios Marieke follow me on Bloglovin or Twitter

7 opmerkingen:

 1. goed artikel! ik denk dat ik die van de DA zou nemen... goed en goedkoop! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel de credits gaan natuurlijk naar de cast van Saterday Night Fever haha. Leuk dat je reageert

   Verwijderen
 2. Goh, ik had dus best lang die van Garnier. Ze ruiken heel lekker maar ik vond ze niet super goed in make-up verwijderen. Ik heb nu Kruidvat Sensitive (dus niet die van kruidvat die zij hebben getest) en vind die heel fijn! Ze ruiken ook lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor jou gaat deze test duidelijk niet op zo blijkt maar weer dat elke huid anders reageert, leuk dat je hebt gereageerd

   Verwijderen
 3. Ik pak altijd die van de hema.
  Ik vind die het fijnste voor mijn portomonnee en huid. en heb helemaal geen last van prikkelende huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig een product welke lekker goedkoop is en ook nog eens goed werkt dat zijn de berichten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind die van Nivea erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen