woensdag 30 mei 2012

Opruimen = Geld verdienen
Afgelopen Koninginnedag heb ik sinds tijden weer op de vrijmarkt gestaan. De laatste keer was drie jaar geleden met een groepje vriendinnen. Daarom heb de week voor Koninginnedag mijn kledingkast is even grondig gemest.
Soms deed het pijn bijvoorbeeld die rok (ik heb geen figuur voor een rok) van Expresso (139.00 euro) gekocht en maar 1 keer aan gehad. Diep van binnen weet ik dat ik die rok niet meer ga dragen en ben ik dus in het stadium beland dat ik toch wel afscheid kan nemen haha. Dus hupsakéé met 3 zakken en veel ander troep ging ik samen met mijn zwager en vader op de Vrijmarkt staan. We hebben voor 420 euro opgehaald. Dat gaf wel een kick, mijn kast lekker schoon andere mensen blij en ik een zakcentje. Dit bracht me ter inspiratie voor deze blogpost. Opruimen = Geld verdienen. Wat echt overal zit handel in sterker nog daar waar je denkt dat raak ik juist niet kwijt (een vieze oude vogelkooi, Reebok trui uit de middeleeuwen, Yeah Right ze staan er als eerste voor in de rij).
Een vriendin had enorm veel kleding mee en persoonlijk was ik nooit zo’n voorstander om dit te kopen op een vrijmarkt (inmiddels weet ik dat vintage hip is haha) maar de kleding verkoop van haar standje ging als een speer.
 

  


Stap 1: Opgeruimd staat netjes
 • Detox je kledingkast! Welke items vind je niet meer leuk of passen ja niet meer? Maak twee stapels houden en wegdoen. Uit de wegdoen stapel kies je items waarmee je nog iemand blij kan maken.
 • Misschien heeft jouw moeder of oma nog wel iets leuks in haar kast. Noem die parelketting vintage en voilá een gewild item op Marktplaats.
 • Behalve kleding kun je nog meer spullen vekropen. Oude spelletjes, gadgets, boeken of elektronisch apparaten op zolder gevonden, die in nog in goede staat zijn? Die kun je ook te koop aanbieden!  
 Stap 2: Alles in de (uit)verkoop
 • Je kleding kun je het makkelijkste aanbeiden via online verkoopsites, zoals Marktplaats. Bij zulke grote sites is een goede, catchy advertentie (zie stap 3)

 • Oude DvD spelers, Ipods en andere elektronica kun je niet alleen via Marktplaats verkopen, maar ook via kringlopwinkels. Grote kans dat ze jouw oude apparaten van je overnemen voor een leuk prijsje! Kijk op www.kringloopwinkels.nl voor de dichtstbijzijnde winkel.
 • Verkoop je oude spulletjes op de rommel-of vlooienmarkt, met een vriendin of vriend of zoals mij met vader (Electra afdeling), Zwager (verkoop babbel en looks) en mij voor de vrouwen dingentjes (bloemenpotjes, kralen en kleding).Richt je kraampje gezellig in maar ook zichtbaar. Een tafel of aanhanger trekt meer dan een kleedje dan moeten mensen verder bukken en wij Nederlanders zijn lui!! Let op: Bij veel rommelmarkten moet je van tevoren een kraampje boeken of lang van te voren een plek claimen.


Stap 3: Maak een Catchy Advertentie
 • Denk goed na over de titel van je advertentie, want dat zijn de woorden die mensen gebruiken om jouw spulletjes te vinden. Gebruik duidelijke zoekwoorden en noem de belangrijkste details. Schrijf dus niet ‘leuk zwart jrukje’, maar ‘mooie little black dress met kanten details H&M maat 40’.
 • Goede foto’s laten zien dat je spullen in goede staat zijn en dat jij het jrukje echt in je bezit hebt. Zorg dat het hele jurkje op de foto staat en maak scherpe foto’s die niet bewogen zijn.
 • Geef een duidelijke, gedetailleerde beschrijving. Bij elektronica noem je de specificaties, bij kleding de kleur, maat en stof. Wees ook eerlijk in je tekst! Is het zo goed als nieuw of heb je het zichtbaar al een paar keer gedragen of gebruikt?
Adios Marieke follow me on Bloglovin or Twitter

6 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Ik heb ondertussen ook waarschijnlijk weer zakken vol kleding die me veel te groot is geworden en ik dus ook nooit meer draag, ik ga mijn kledingkast deze week dus ook eens uitmesten! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie, ja het is even een klusje maar daarna geeft het wel een goed gevoel

   Verwijderen
 2. superleuk artikel! Zit er ook al een tijdje over te denken om mn kleding te verkopen, daar maak je anderen nog eens blij mee! weet alleen geen goede vrijmarkt oid om op te gaan staan! En marktplaats.. ben ik niet zo weg van. Tis vaak voor anderen moeilijk beoordelen of kleren nog mooi zijn en wat de maten zijn enzo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie ja helaas zijn er weinig goede markten ik ben ook weer op zoek want heb weer een zak vol haha

   Verwijderen