zaterdag 16 juni 2012

(Aqua) Massage

Iedereen heeft er wel is last van, spieren die muurvast zitten, waarschijnlijk door spanning, of als de spieren overlast zijn omdat je voor het eerst weer gaat sporten en van het woord “opbouw fase” nog niet gehoord hebt.


Sinds kort ben ik aan het hardlopen met collegae hadden we ons ingeschreven voor de 4 Engelse Mile (aanrader) want met een stok achter de deur is de motivatie groter dan ooit. Uiteindelijk vind ik inmiddels het hardlopen ook nog leuk vooral het gevoel na afloop dat je heerlijk wat hebt gedaan, niet te verwarren met het woord Spierpijn. Als je niet gewend bent om te sporten, en die spieren bijna nooit inspant, dan kan je snel last krijgen van spierpijn, maar ook als je (te) vaak sport, kan je te maken krijgen met spierpijn. Dit heb ik de afgelopen periode de nodige keren ondervonden. Dit gebeurd dan meestal als je een spier hebt overbelast. Dus iets te veel van het goede getraind. Een spierzalfje kan hierbij helpen. Maar ook massage doet je spieren goed.Een massage kan effectief zijn als je last hebt van bovenstaande oorzaken. Er zijn verschillende massage technieken. Je kan ook jezelf masseren, of gebruik maken van een massage apparaat, bv een massage hamer, waarbij je makkelijk je pijnlijke plekken kan bereiken. Je kan je natuurlijk ook laten masseren en toen ik onlangs op Schiphol was zag ik wel een heel bijzonder apparaat. Het Aqua Massage apparaat. In het kort komt het er op neer dat je met je kleding aan in een soort “zonnebank” kan liggen en door middel van diverse druk en door drie natuurlijk elementen : kracht, warmte en water wordt je gemasseerd. Er is een speciale waterdichte nylonlaag tussen het water en het lichaam. Deze laag is zo dun dat velen toch het gevoel krijgen door het water aangeraakt te worden
Voor mij voelt een massage toch wel heel decadent vaak laat ik me op vakantie in Azie masseren omdat ze daar super goed zijn in het beheersen van massagetechnieken en het super goedkoop is. Maar in Nederland vind ik het heel prijzig en op een of andere manier gun ik het mezelf niet echt.

Maar het Aqua Massage apparaat heeft mij wel heel nieuwsgierig gemaakt dus bij mijn volgende bezoek aan Schiphol ga ik het zeker doen.
Laat jij je wel eens masseren door een prof en zijn er massages die je echt kan aanraden?
Ik ben benieuwd.

Adios Marieke follow me on Bloglovin or Twitter

2 opmerkingen:

  1. Ik ga nog een keer met mijn mams samen naar een wellness centre. We hebben kortingsbonnen. Dan wil ik wel graag een massage.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen