zondag 4 september 2011

Mmm... lekker

Het oog wil ook wat…
Tijdens mijn bezoek aan de Singapore werd ik overvallen door de hoeveelheid eten. En nee…geen simpele Febo’s in Azië gaan ze op sjiek. Geweldige patisserieën (het banket was zo mooi opgemaakt echt bijna zonde om op te eten), toffe restaurants en een geweldige uitgaansscéne. Ik merkte dat de Macaron nog steeds razend populair is. En nee we kunnen nu niet allemaal naar Singapore maar ik wil dit toch graag bloggen wat ook in Nederland is bakken hip, cupcakes zijn halve kunstwerkjes maar de macaron draagt het sjieke moto “less is more” en o ja dat “less” wordt met de verpakking wel even goed gecomposeerd. De keten Camilé is echt super GEWELDIG!!
Wat is ’t ook al weer?
Een macaron is een luchtige en kleurrijke Franse lekkernij. De macaron is een specialiteit in verschillende Franse steden en regio’s. Macarons worden gemaakt van gemalen amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Tussen twee macarons zit een vulling van ganache, dit is een soort crème. Ook kan er een vulling inzitten van jam. Macarons zijn er in heel veel verschillende smaken met bijbehorende kleuren. De smaken variëren van traditionele smaken als kersen en chocolade tot de meer speciale smaken als jasmijn of wasabi.
Waar kun je Macarons kopen
In Nederland kan je macarons kopen bij de betere patisserieën. Ook heeft de V&D ze sinds kort opgenomen in haar assortiment. Maar als je toch de echte Franse macarons wilt proberen, maar een tripje naar Parijs er voorlopig niet inzit is, is het ook mogelijk om deze online te bestellen. De macarons van de bekende Parijse winkel Pierre Hermé zijn namelijk ook online te verkrijgen en leverbaar in heel Europa.


The Challenge
In tegenstelling tot de cupcake is de Macaron niet even snel te maken wil je het toch proberen en waarom ook niet? Hierbij een goed recept http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=352459 van de Albert Heijn en een Engels filmpje om de kunst af te kijken.
En wat vindt jij? Houdt je ook van bakken en durf je het aan om zelf eigengemaakte macarons te produceren? Laat me weten…


Groetjes Marieke
Geen opmerkingen:

Een reactie posten