zondag 8 januari 2012

Singapore


Toen ik terug kwam uit Kuala Lumpur en Hong Kong dacht ik dat ik de beste steden van Azië wel had gezien maar O my God er is ook nog een geweldig stadje genaamd SINGAPORE.
Singapore is echt het New York van Azië, wil je (beauty)shoppen dan moet je echt een keer een bezoek aan Singapore brengen. En er is nog veel meer het lekkerste eten uit alle windstreken maar met name hun eigen specialiteiten Sushi!!, goedkoop shoppen in Chinatown en Little India maar ook super chic via Orchard Road waar enorme shoppingmalls zitten.
Met mijn tassen (check Forever 21 op Orchard Road)

Prachtige Shoppingmalls

Singapore Sling


Rooftop bars en restaurants, we zijn er dol op! Ze schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond, de een nog mooier en hoger dan de ander. Maar de New Asian Bar kan als enige zeggen dat het uitzicht biedt op twee landen. Op de 71ste en 72ste verdieping van het Swisôtel heb je uitzicht op de schitterende lichtjes van zowel Maleisië als Indonesië. Maar ook aan tafel of aan de bar is er genoeg te beleven. Dit is namelijk de plek waar TV sterren en andere celebrities hun gezicht laten zien. Als je na drie glazen wijn denkt dat je aan het duizelen bent, maak je dan geen zorgen. De vloer loopt 20 graden af, waardoor een ultiem uitzicht op de stad is gegarandeerd. Happy hour is van 15:00 uur tot 21:00 uur en krijg je 40 % korting op diverse drankjes


Do's
Beautyproducten shoppen bij Spa Esprit at Beauty Emporium op Dempesy Hill
Het Eiland Sentosa bezoeken voor een dagje strand, kunstmatig en to much maar super veel leuk entertainment.
Het reuzenrad Singapore Flyer, je ziet de hele stad vanaf grote hoogte
Met Singapore Airlines vliegen, geweldig service en de stewardessen gaan gekleed in jurken van Pierre Balmain, gebaseerd op de tradiotnele sarong echt beeldschoon!

Don'ts
Kauwgom op straat spugen, behalve niet zo chic ook nog zwaar strafbaar in Singapore
Een Singapore Sling bestellen bij Hotel Raffles. Elke toerist doet het (wij dus ook check foto) maar de Sling is elders in de stad veel lekkerder en veel goedkoper.
De night safari in de Singapore Zoo, tenzij je onder de tien bent, haha.

Algmene info
Grootte: Singapore is een eiland ter groottte van onze Noordoostpolder en wordt ingeklemd tussen Indonesie en Maleisie.
Inwoners: Er wonen zo'n 5,5 miljoen mensen, voornamelijk Chinezen, Maleisiërs en Indiërs.
Goddienst: Het boeddhisme is de grootste godsdienst, gevolgd door de islam
Klimaat: Singapore ligt vlakbij de evenaar, waardoor er bijna het hele jaar door een tropisch klimaat heerst. Overdag lopt de temperatuur vaak op tot 30 graden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten