maandag 12 maart 2012

15 Beautiful Badkamers
Uit onderzoek is gebleken dat we ruim 2,2 jaar van ons leven door brengen in de badkamer en ik ben bang dat het gemiddelde van een beautyliefhebber nog wel eens hoger kan liggen. Ik heb het geluk dat ik zowel een ligbad als douche ter beschikking heb ideaal, natuurlijk zou ik ook wel 2 wasbakken een jaccuzi en stormdouche willen hebben maar tja. Dit bracht me ter inspiratie voor dit artikel want als je geen belemmeringen hebt (qua geld, praktisch (wit is niet handig met dikke lange zwarte haren), ruimte...waar ga jij dan voor ik heb wat opties voor je op een rijtje gezet (kwijl...wat vind ik de meeste mooi)

Onderstaande feitjes uit het onderzoek van Rituals moet ik echt even met je delen!
Iedereen heeft zijn of haar eigen ritueel. Sommige mensen douchen meerdere keren per dag, terwijl anderen genoeg hebben aan twee keer in de week. Wordt er naar muziek geluisterd of wordt er juist zelf gezongen onder de douche? Is het badderen een snelle actie of maakt je er juist graag een uitgebreid ritueel van, met kaarsjes en muziek? Rituals heeft een onderzoekje gedaan onder haar klanten met verassende resultaten…

5.417 vrouwen en 530 mannen werkten aan het onderzoek mee.

49% van de mannen en 74% van de vrouwen denkt onder de douche helemaal nergens aan denkt. Voor velen dus echt een ontspanningsmomentje. Ondanks dat het verstand op nul staat, wordt er ook 'gewerkt' onder de douche. Maar liefst 38% van de heren en 47% van de dames maakt wel eens de voegen schoon tijdens het douchen. Toch weer tijdswinst in het huishouden!

22% van de mannen en 25% van de vrouwen doucht niet elke dag… een gegeven waar wij nogal van huiverde. Nog erger vonden we de uitkomst te lezen dat 4% van de respondenten (dus Rituals fans!) minder dan vier keer in de week doucht. Niet echt fris, maar wel milieubewust… brrr.

Favoriet liedje onder de douche? I'm singing in the rain! 51% van de mannen en 55% van de vrouwen zegt wel eens te zingen onder de douche. Naast eigen creaties en liedjes voor de kinderen zijn er een aantal duidelijke favorieten: Man - Vrouw:

1. I'm singing in the rain - 1. I'm singing in the rain
2. Morning has broken - 2. It's raining men!
3. Hallelujah - 3. Walking on sunshine

53% van de mannen en 67% van de vrouwen neemt namelijk altijd zijn of haar eigen producten mee naar een hotel. Het is zelfs zo dat gemiddeld maar 2% van de respondenten nooit eigen producten meeneemt. Dit betekent dat maar liefst 98% van de ondervraagden zo gehecht is aan zijn of haar persoonlijke verzorgingsproducten dat het mee moeten slepen van een zware toilettas op de koop toe genomen wordt.

52% van de heren en 70% van de dames leest in bad. Hierbij zijn tijdschriften de onbetwiste nummer 1 (80%), gevolgd door boeken (60%). De nieuwe media doet het wat minder goed; 4% leest weleens iets van zijn of haar mobiele telefoon en slechts 0,5% checkt zijn of haar mail in bad.

52% van de ondervraagden vindt het lekker om nog wat te drinken in bad.

50% van de vrouwen houdt ervan om het gezellig in bad te maken door kaarsjes aan te steken of een ontspannend muziekje op te zetten. Opvallend is dat maar liefst 45% van de mannen hier ook van houdt en dan zijn kaarsjes én muziek het populairst met 15%.

Merendeel van de mannen gaat het liefst met partner in bad. 62% van de mannen geeft aan het liefst met de partner in bad te zitten. Onder de vrouwen ligt dit percentage wat lager namelijk op 40%. Het merendeel van de dames, 56%, gaat bij voorkeur alleen in bad.
Wat vind jij een mooie badkamer ga je meer voor strak, VT wonen wit of lekker romantisch?

Laat me weten
Adios Marieke

6 opmerkingen:

 1. Oh wow, dat tweede plaatje is toch wel heel erg mooi met die openhaard zo.
  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw heel erg mooi, vooral de muur op het eerste plaatje, dat wil ik ooook :)

  XOXO
  http://blondefashiontale.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een prachtige badkamers! En leuke feitjes van Rituals :) Wij hebben een kleine badkamer met alleen een douche, witte tegels aan de muren, een grijze vloer en grijze meubels.. zoals je wel snapt ga ik lekker voor strak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woow ! Wat gaaf al die badkamers ,ik zou niet kunnen kiezen ik vind er heel veel mooi !Leuk blog!

  BeantwoordenVerwijderen