Home

zondag 11 maart 2012

DIY schuifjes met decoratie

Ik heb lang haar wat ik heel vaak opsteek, ik houd er van om lekker te experimenteren. Veel looks van de sterren probeer ik vaak (kansloos) te imiteren haha. Wat je ook met je haar probeert met of zonder succes voor elke coupe worden 9 van de 10 keer schuifjes gebruikt. Ideaal je kunt zo alles lekker straks vastzetten en dit geeft je een veilig gevoel als je met windkracht 35 op de fiets door de stad fiest.






















Schuifjes gebruik ik dus ook eindeloos, altijd de donkere kleur dit is voor mij “brunette” ideaal want ik wil niet dat ze te veel opvallen. Ik kwam op “Printerest” een leuke DIY tegen die juist voor het tegenovergestelde zorgt dus ik was wel getrickerd. De DIY gaat over schuifjes en die wel op vallen en die zo als een “juweeltje” in je haar gedragen kunnen worden vaak als een leuke eyecatcher. Het idee is super easy dus voor elk Crea bea- tje uitvoerbaar. Kijk je mee?























Stap 1:  Koop een pak schuifjes, ik koop altijd lekkere goedkope schuifjes (van de Action) want ik raak ze altijd kwijt (tip). Voor deze DIY zijn ze ook goed te gebruiken wat ook handig is zijn de schuifjes met een pareltje er op deze zijn ook bij de Action te verkrijgen maar ook van Zenner. De schuifjes met een pareltje zijn handig omdat er makkelijker opgelijmd kan worden.

Stap 2: Haal leuke versieringen in huis, bijvoorbeeld gave knopen, lintjes, pareltjes, trikjes etc.




























Stap 3: Zorg voor goede stevige lijm (transparant). Bijvoorbeeld een lijmpistool of superlijm van de Action. Ik heb de afbeelding bijgevoegd omdat ik het leuk vind staan  maar lijm uit een potje is te “soft” je moet hier grof geschud voor hebben.























Stap 4: Leg het schuifje neer of zorg dat jijzelf of iemand het uiteinde stevig vast houd zodat jij je kan concentreren op de lijm. Doe een druppel lijm om het pareltje, doe de versiering erop et voila. Je kunt ook een haakje aan een veer of parel doen en het dan bevestigen (zie onderstaand)























Stap 5: Doe het schuifje in je haar en gebruik het als eyecatcher voor leuke looks.


Vind jij dit een leuke DIY?
Laat me weten
Adios Marieke

14 opmerkingen:

  1. Erg leuke DIY,
    ik ga dat proberen!
    Liefs,
    Bo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee! Maar ik gebruik liever clipjes/klemmetjes. Ze verbuigen bij mij altijd heel snel. Ik heb deze schuifspeldjes eerst geprobeerd om mijn pony mee achterover te dragen. Maar ik heb er zoveel nodig voordat mijn pony helemaal achterover is. En met klemmetjes of clipjes maar 2!
    Toch een leuk idee. Ik zal deze onthouden als mijn haar weer langer is!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je comment. Ja klemmetjes zijn ook altijd handig schuifjes vliegen er wat sneller uit, maar ligt ook wel hoe je ze insteekt als je goed je haar mee trekt en dan tegen de richting het haar vast zet gaat het beter.

      Liefs

      Verwijderen
  3. Wat leuk dit ga ik ook is proberen, ben wel van de schuifspeldjes

    XOXO

    http://blondefashiontale.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke DIY! Zo wil ik juist dat mijn schuifjes opvallen, ipv verbergen:D
    Xx

    ** Check out my Stylish Confessions! **

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je comment, Ja zo kun je wel pronken met schuifjes, heb even een kijkje op je blog genomen leuk hoor!

      Verwijderen
  5. Leuk idee! Moet ik zeker een keer proberen :o)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks voor de reactie ja vind het zelf ook wel een leuke DIY

      Verwijderen
  6. Leuke DIY, erg leuk bedacht!

    xx Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel bedankt voor het bezoeken van mijn blog, liefs Marieke

      Verwijderen