zaterdag 31 maart 2012

Waxen maar....


 
Termen als Rokjesdag, Lente en zonnen vliegen ons gelukkig weer om de oren. Maar dan ontstaat bij mij en misschien nog bij heel veel ander vrouwen en (mannen) weer een korte paniek toe zijn de beentje klaar om letterlijk in het "zonnetje" gezet te worden.

 

Gelukkig doet iedereen tegenwoordig wel aan ontharen maar jeetje dat is altijd een monsterklus zeker als je als mij veel en donker haar hebt. Een scheermesje werkt altijd en overal en ook waxen is een optie. Waxen wordt steeds meer gedaan omdat het onderstaande voordelen heeft. Vorige week zag ik op TV bij Editie NL dat er al hele waxstraten zijn. Dus niet alleen een extra handeling van de schoonheidsspecialiste, nee joh hupakéé gewoon ff de shop in je zone aan kiezen en voilá. Ik heb wat foto's van de reportage van Editie NL gemaakt om een beeld te schetsen.
De voordelen van waxen.
•  In tegenstelling tot andere tijdelijke en permanente ontharingsmethodes, kunnen zowel kleine als grote zones haar verwijderd worden met warme wax. Bedek de zone gewoon met wax en gebruik een groter stuk doek om grotere stukken haar te verwijderen.

•  Sommige ontharingstechnieken zijn enkel efficiënt op bepaalde kleuren en texturen haar en bepaalde huidtypes. Waxen is niet zo discriminerend haha en zal elke tint en soort haar van alle huidtypes verwijderen. Waxen werkt net zo goed op het fijnere haar van de bovenlip als op het ruwere haar van de bikinilijn.

•  Het grootste voordeel dat waxen heeft op alle andere types van tijdelijke ontharing is dat het een stuk langer duurt vooraleer het haar teruggroeit. Alhoewel het tempo van teruggroei kan verschillen bij elk individu en uiteraard afhankelijk van de efficiënte van de uitvoering, duurt het zeker langer dan een week vooraleer het haar teruggroeit – een aangename verademing vergeleken bij de lelijke stoppels die haast onmiddellijk na het scheren weer opduiken.

•  Wanneer het haar vaak genoeg gewaxt wordt, dan kan de follikel verslappen en dit kan leiden tot permanent haarverlies.

•  Omdat waxen zo’n populaire en efficiënte ontharingsmethode is, kun je ervoor terecht in haast elk schoonheidssalon en bestaan er eveneens doe-het-zelf kits.

•  De prijs varieert naargelang het schoonheidscentrum en het lichaamsdeel, maar algemeen kan gesteld worden dat waxen een goedkope ontharingsmethode is, waarbij u geen grote som geld in één keer moet betalen. De gemiddelde prijs van een behandeling van de bovenlip is ongeveer 8 euro. Een been waxen kost ongeveer 18 euro.

•  De wax verwijdert niet enkel het haar bij de wortel, maar schilfert ook de huid af, wat zorgt voor een ultragladde en zijdezachte huid.
Hilmar is enthousiast (zie onderstaand) / Boven een prijslijst en de opties
De verslaggeefster van Editie NL ging er voor liggen en hield het bij een wenkbrauw wax


Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat me weten

Adios Marieke.

2 opmerkingen:

 1. Zelf ben ik niet zo van het waxen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is mij iets te pijnlijk maarik zou t wel meer moeten doen, x

   Verwijderen