zondag 1 april 2012

Zomer onderzoekje


De zon...oo wat was het lekker de afgelopen dagen, op twitter zie je zelfs dat leren, werken en ramen lappen opeens een piece of cake worden en zelfs leuk zijn. De zon en dus de zomer maakt ons helemaal gelukkig.
En ja tuurlijk weten we wel dat we iets te vroegen pieken maar boeiend...dit pakken ze ons niet meer af. Ik verheug me op de zomer...hierbij enkele leuke weetjes over de zomer uitgevoerd door Etos.

In onze strandtas zit sowieso een flesje zonnebrand en een spuitbus deodorant. We besteden zomers veel aandacht aan ons uiterlijk, maar dit doen we niet om de mannen te verleiden. Een vakantieliefde zien we dan ook niet zitten.
Dit blijkt uit een onderzoek dat Etos liet uitvoeren naar beauty in de zomer onder Nederlandse vrouwen bij de start van het zomerseizoen.Ik ga op reis en neem mee…
Als het om persoonlijke verzorging gaat in de zomer, kunnen we niet zonder deodorant (85%), zonnebrand (85%) en aftersun (58%). Ook nemen we mascara (52%), nagellak (36%) en oogschaduw (24%) mee in onze overvolle koffer.
We geven gemiddeld € 35,- of meer uit aan zomerse beautyproducten (16%). Een bijna even groot percentage (15%) geeft tussen de 15 en 20 euro uit. In totaal wordt er door ruim de helft van de vrouwen 15 euro of meer besteed.

Jan, smeer mijn rug eens even in!
Vakantieliefdes en begeerlijke mannelijke BN’ers staan deze zomer niet hoog op het verlanglijstje van vrouwelijk Nederland. Meer dan de helft van de vrouwen wil niet ingesmeerd worden door een van de bekendste en meest begeerde mannen van Nederland. De 48% die dit wel wilt, heeft de volgende mannen als favoriet:
• Jan Kooijman (11%)
• Chris Zegers (9%)
• Arie Boomsma (7%)
Grenzeloos verliefd? Liever niet.
Bijna driekwart van de vrouwen (74%) ziet een vakantieromance niet zitten. Slechts 17% van ons ziet een buitenlandse scharrel wel zitten en een tiende weet het niet.
Een echte wereldmeid
In de vakantie gaan wij het liefst gekleed als een mondaine vrouw, gehuld in een jurk met bloemendessin en instapsandaaltjes (29%). Maar een kleinere groep (24%) kleedt zich liever als the girl next door: in een spijkerbroek en op gympen. 16% kleedt zich graag sportief, maar weinig vrouwen geven de voorkeur aan een echte glamourlook (6%). Bijna geen enkele vrouw (5%) hult zich in de welbekende campinglook: joggingbroek en slippers

Zonnige uurtjes
We brengen de zonnige momenten het liefst door in de tuin (30%). Een vijfde zegt het liefst op het strand te liggen. 16% gaat daarvoor het liefst op vakantie.
Foto's: Printerest
Herken jij wat van dit onderzoek en heb je al plannen deze zomer?

Laat me weten
Adios Marieke

2 opmerkingen: